Les 15 – Public Keys & Private Keys

Welkom bij de 15e les van de Bitcoin School Podcast!

 

In deze aflevering bespreken we het ontstaan en de samenhang tussen de public key, de private key en de herstelzin (seedphrase). 

We leggen uit hoe de herstelzin door de wallet wordt gegenereerd en hoe hieruit de public key en private key ontstaan. Verder vertellen we waarvoor je de public en private keys nodig hebt.

“Not your keys, not your coins” wordt wederom uitgelegd en benadrukt waarom het belangrijk is om eigen verantwoordelijkheid bij het bewaren van je coins te nemen. Ook het “double spending problem”komt aanbod. 

 

🏠 Bitcoin School

Instagram

Facebook

Twitter

 

🧡 Aanbeveling (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links

Relai: Bitcoin kopen? Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

BitBox: Veilig opslaan? Met onze referral code ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er bestaat.

 

Disclaimer

We zijn geen financieel adviseur en onze content is niet als financieel advies te beschouwen. We proberen Bitcoin en de techniek erachter zo makkelijk mogelijk uit te leggen om mensen zelfredzaam te maken in de Bitcoin wereld. Onze inhoud is puur bedoeld voor entertainment en kennisoverdracht. Neem niet zomaar iets van ons aan; doe eigen onderzoek voordat je besluit acties te ondernemen aan de hand van hetgeen wij zeggen in onze podcasts. DON’T TRUST – VERIFY

 

Super Offer