logo bitcoin school
bitcoinschool satoshi
cropped favicon bitcoin school.png
Bitcoin School

Satoshi

Het woord “Satoshi” heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

  1. Satoshi als persoon: Dan gaat het om Satoshi Nakamoto. De bedenker van Bitcoin. De persoon die in oktober 2008 het whitepaper uitgebracht is waarin het concept van Bitcoin uitgelegd is. Satoshi Nakamoto is de pseudoniem van deze bedenker. De ware identiteit van Satoshi Nakamoto is nog steeds onbekend.
  2. Satoshi als een eenheid van Bitcoin: Een satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin die kan worden gebruikt als betaaleenheid. Het is gelijk aan één honderd miljoenste (0,00000001) van een Bitcoin.
  3. Satoshi als een concept: Satoshi is ook een concept dat verwijst naar de filosofie achter Bitcoin. Het staat voor decentralisatie, openheid, transparantie en onafhankelijkheid van centrale autoriteiten.

Blijf op de hoogte

We delen onze nieuwste podcastafleveringen en praktische tips via onze social media kanalen. Volg ons en laat je inspireren over de ontwikkelingen binnen de wereld van Bitcoin.

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob