logo bitcoin school

Bitcoin kopen

Je hebt je verdiept in Bitcoin en staat op het punt om bitcoin te kopen. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je op letten? Op deze pagina leggen wij jou uit hoe bitcoin kopen in z’n werk gaat. Makkelijk en toegankelijk, zoals je dat van ons gewend bent.

 

Beurzen & Exchanges

Bitcoin kopen via beurzen en exchanges is een populaire manier om de cryptocurrency te verhandelen. Hier volgt een basis uitleg over het proces, de voor- en nadelen van het gebruik van deze platforms.

Beurzen en exchanges zijn online platforms die kopers en verkopers van Bitcoin met elkaar in contact brengen.
Ze fungeren als marktplaatsen waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten en de prijzen worden bepaald door het marktevenwicht.

Voordelen

Gebruiksgemak

Veel platforms zijn gebruiksvriendelijk en bieden een intuïtieve interface, wat het eenvoudig maakt voor beginners om te beginnen met het kopen en verkopen van Bitcoin.

Liquiditeit

Exchanges en beurzen bieden over het algemeen een hoge liquiditeit, wat betekent dat er een grote hoeveelheid kopers en verkopers zijn. Dit maakt het gemakkelijker om snel transacties uit te voeren tegen een eerlijke marktprijs.

Diversiteit

Deze platforms bieden vaak verschillende handelsopties, zoals limietorders, marktorders en stop-loss orders, zodat u de meest geschikte strategie voor uw situatie kunt kiezen.

Nadelen

Veiligheid

Hoewel beurzen en exchanges over het algemeen veilig zijn, zijn er in het verleden gevallen geweest van hacks en diefstal. Het is belangrijk om een platform te kiezen met een sterke reputatie en robuuste beveiligingsmaatregelen.

Centralisatie

Hoewel Bitcoin zelf een decentrale valuta is, zijn de meeste exchanges en beurzen gecentraliseerde entiteiten. Dit betekent dat u vertrouwt op een derde partij om uw transacties uit te voeren en uw fondsen te beheren.

Kosten

Het gebruik van beurzen en exchanges kan kosten met zich meebrengen, zoals handelskosten, opnamekosten en soms stortingskosten. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het kiezen van een platform.

Welke beurzen en exchanges zijn er?

logo relai

Relai

Relai is een Bitcoin-investeringsplatform ontworpen om het investeren in Bitcoin eenvoudig en toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun technische kennis of ervaring. Het platform is opgericht in Zwitserland en richt zich voornamelijk op Europese gebruikers, maar is ook toegankelijk voor gebruikers uit andere delen van de wereld.

Relai kan een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om te beginnen met investeren in Bitcoin zonder de complexiteit van traditionele cryptocurrency-uitwisselingen en platforms.

Relai is ontworpen om het investeren in Bitcoin zo eenvoudig mogelijk te maken. Het platform vereist geen uitgebreide registratie of verificatieprocessen en maakt het gemakkelijk om te beginnen met investeren in slechts enkele minuten.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om regelmatig in Bitcoin te investeren door middel van periodieke aankopen. Dit helpt gebruikers om een langetermijninvestering op te bouwen zonder zich zorgen te hoeven maken over het actief beheren van hun investeringen.

Relai maakt gebruik van het Lightning Network, een schaalbaarheidsoplossing voor Bitcoin, om snelle en goedkope transacties te ondersteunen. Dit maakt het gemakkelijker en goedkoper om geld in en uit het platform te verplaatsen.

Relai streeft ernaar om de privacy van zijn gebruikers te beschermen. Het platform verzamelt minimale persoonlijke gegevens en gebruikt end-to-end encryptie om de communicatie tussen gebruikers en het platform te beveiligen.

In tegenstelling tot veel andere investeringsplatformen, houdt Relai de Bitcoin van zijn gebruikers niet in bewaring. Dit betekent dat gebruikers de volledige controle over hun Bitcoin behouden en zelf verantwoordelijk zijn voor het beheren en beveiligen van hun privésleutels.

Het platform biedt ondersteuning aan zijn gebruikers via e-mail en sociale media, waardoor gebruikers toegang hebben tot hulp wanneer ze dit nodig hebben.

bitonic logo dark
bitonic logo dark

Bitonic

Bitonic is een van de oudste Bitcoin Brokers van Nederland dat in 2012 opgericht is.

Services die een Bitcoin-only mentaliteit hebben, hebben onze voorkeur en zo profileert Bitonic zich ook heel graag. Onlangs hebben ze een reclame-campagne gelanceert die exact deze boodschap nogmaals ondersteept: Heb je een hobby? Dan hou je niet bezig met hypecoins, maar focus je op hetgeen echt belangrijk is: Bitcoin.

Bekijk onze nieuwste podcast

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob