Bitcoin kopen

Je hebt je verdiept in Bitcoin en staat op het punt om bitcoin te kopen. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je op letten?
Op deze pagina leggen wij jou uit hoe bitcoin kopen in z’n werk gaat. Makkelijk en toegankelijk, zoals je dat van ons gewend bent. 

Beurzen en exchanges

Bitcoin kopen via beurzen en exchanges is een populaire manier om de cryptocurrency te verhandelen. Hier volgt een basis uitleg over het proces, de voor- en nadelen van het gebruik van deze platforms.

Beurzen en exchanges zijn online platforms die kopers en verkopers van Bitcoin met elkaar in contact brengen.
Ze fungeren als marktplaatsen waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten en de prijzen worden bepaald door het marktevenwicht.

 

Voordelen

 Gebruiksgemak

Veel platforms zijn gebruiksvriendelijk en bieden een intuïtieve interface, wat het eenvoudig maakt voor beginners om te beginnen met het kopen en verkopen van Bitcoin.

Liquiditeit

Exchanges en beurzen bieden over het algemeen een hoge liquiditeit, wat betekent dat er een grote hoeveelheid kopers en verkopers zijn. Dit maakt het gemakkelijker om snel transacties uit te voeren tegen een eerlijke marktprijs.

Diversiteit

Deze platforms bieden vaak verschillende handelsopties, zoals limietorders, marktorders en stop-loss orders, zodat u de meest geschikte strategie voor uw situatie kunt kiezen.

Nadelen

Veiligheid

Hoewel beurzen en exchanges over het algemeen veilig zijn, zijn er in het verleden gevallen geweest van hacks en diefstal. Het is belangrijk om een platform te kiezen met een sterke reputatie en robuuste beveiligingsmaatregelen.

Centralisatie

Hoewel Bitcoin zelf een decentrale valuta is, zijn de meeste exchanges en beurzen gecentraliseerde entiteiten. Dit betekent dat u vertrouwt op een derde partij om uw transacties uit te voeren en uw fondsen te beheren.

Kosten

Het gebruik van beurzen en exchanges kan kosten met zich meebrengen, zoals handelskosten, opnamekosten en soms stortingskosten. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het kiezen van een platform.

Samenvattend is het kopen van Bitcoin via beurzen en exchanges een gemakkelijke en toegankelijke manier om de cryptocurrency te verhandelen. Echter, het is belangrijk om een veilig en betrouwbaar platform te kiezen, rekening te houden met de kosten en bewust te zijn van de centralisatie van sommige van deze platforms.

Welke beurzen en exchanges zijn er?

Hier vind je een overzicht van de meest gangbare platformen. Wij tonen de voor- en nadelen ervan, zodat jij de nodige informatie hebt om een goede keuze te maken.

Relai

Relai is een Bitcoin-investeringsplatform ontworpen om het investeren in Bitcoin eenvoudig en toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun technische kennis of ervaring. Het platform is opgericht in Zwitserland en richt zich voornamelijk op Europese gebruikers, maar is ook toegankelijk voor gebruikers uit andere delen van de wereld.

Gebruiksgemak

Relai is ontworpen om het investeren in Bitcoin zo eenvoudig mogelijk te maken. Het platform vereist geen uitgebreide registratie of verificatieprocessen en maakt het gemakkelijk om te beginnen met investeren in slechts enkele minuten.

Regelmatig investeren

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om regelmatig in Bitcoin te investeren door middel van periodieke aankopen. Dit helpt gebruikers om een langetermijninvestering op te bouwen zonder zich zorgen te hoeven maken over het actief beheren van hun investeringen.

Snelheid

Relai maakt gebruik van het Lightning Network, een schaalbaarheidsoplossing voor Bitcoin, om snelle en goedkope transacties te ondersteunen. Dit maakt het gemakkelijker en goedkoper om geld in en uit het platform te verplaatsen.

Privacy

Relai streeft ernaar om de privacy van zijn gebruikers te beschermen. Het platform verzamelt minimale persoonlijke gegevens en gebruikt end-to-end encryptie om de communicatie tussen gebruikers en het platform te beveiligen.

Non-custodial

In tegenstelling tot veel andere investeringsplatformen, houdt Relai de Bitcoin van zijn gebruikers niet in bewaring. Dit betekent dat gebruikers de volledige controle over hun Bitcoin behouden en zelf verantwoordelijk zijn voor het beheren en beveiligen van hun privésleutels.

Ondersteuning

Het platform biedt ondersteuning aan zijn gebruikers via e-mail en sociale media, waardoor gebruikers toegang hebben tot hulp wanneer ze dit nodig hebben.

Relai kan een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om te beginnen met investeren in Bitcoin zonder de complexiteit van traditionele cryptocurrency-uitwisselingen en platforms.

Bitvavo

Bitvavo is een in Nederland gevestigd cryptocurrency-uitwisselingsplatform dat in 2017 is opgericht. Het platform richt zich op het aanbieden van een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan handelsmogelijkheden voor zowel beginners als ervaren handelaren. Bitvavo streeft ernaar om de toegang tot digitale valuta te democratiseren en een betrouwbare en veilige manier te bieden om cryptocurrencies te kopen, verkopen, en bewaren.

Gebruiksvriendelijk

Bitvavo heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om cryptocurrencies te kopen en verkopen, zelfs voor beginners die nieuw zijn in de wereld van digitale valuta.

Lage handelskosten

Het platform staat bekend om zijn lage handelskosten in vergelijking met andere uitwisselingen. Bitvavo hanteert een maker-taker-structuur met maximale handelskosten van 0,25% per transactie, wat afneemt op basis van het handelsvolume van de gebruiker.

Veiligheid

Bitvavo neemt de veiligheid van zijn gebruikers serieus en maakt gebruik van meerdere beveiligingsmaatregelen, zoals cold storage, two-factor-authenticatie (2FA), en periodieke beveiligingsaudits om ervoor te zorgen dat de middelen van gebruikers beschermd blijven.

Klantenservice

Bitvavo biedt klantenondersteuning via e-mail en live chat, zodat gebruikers toegang hebben tot hulp wanneer ze dit nodig hebben.

Bitvavo is een uitstekende keuze voor handelaren en investeerders die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk platform met lage handelskosten en een breed scala aan ondersteunde cryptocurrencies.

Luister hier onze laatste podcasts

... meer in aantocht

We staan pas aan het begin van onze reis met Bitcoin School - Meer informatie volgt in de komende tijd.
Volg onze social media kanalen en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Super Offer