Hardware wallets

Bij een decentraal systeem, zoals Btcoin, waar geen derde partij aansprakelijk is voor het beheer, is eigen verantwoordelijkijkheid nemen van essentieel belang. Na het kopen of ontvangen van bitcoin, is het belangrijk deze veilig en in eigen beheer op te slaan.

Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet is een fysiek apparaat (die vaak op een USB-stick lijkt) dat speciaal is ontworpen om je Bitcoin privésleutels offline op te slaan. Hierdoor wordt het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot je privésleutels en je Bitcoin te stelen. Hackers zouden dan al fysiek toegang moeten hebben tot je Hardware wallet. Bovendien zijn hardware wallets meestal ontworpen met extra beveiligingsfuncties, zoals wachtwoorden, pincodes en tweefactorauthenticatie.

Het gebruik van een hardware wallet heeft een aantal voordelen ten opzichte van het gebruik van een software wallet op je telefoon of computer. Ten eerste is het risico op hacking of malware-aanvallen veel lager bij een hardware wallet. Dit komt doordat je privésleutels offline worden opgeslagen en het fysieke apparaat meestal is beveiligd met extra beveiligingsfuncties.

Ten tweede bieden hardware wallets extra bescherming tegen menselijke fouten, zoals per ongeluk het verwijderen van je wallet-bestand of het verliezen van je privésleutels. Met een hardware wallet kun je een back-up maken van je privésleutels en deze veilig offline bewaren.

Ten derde biedt een hardware wallet extra gebruiksgemak en betrouwbaarheid. De meeste hardware wallets hebben intuïtieve interfaces en zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn. Bovendien zijn hardware wallets meestal gebouwd met duurzame materialen, zodat ze lang meegaan en minder snel beschadigd raken dan telefoons of computers.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel hardware wallets veiliger zijn dan online wallets, ze nog steeds vatbaar zijn voor verlies, diefstal of beschadiging. Zorg er dus voor dat je de backup seed phrase op een veilige plaats bewaart en dat je je hardware wallet beschermt tegen potentiële bedreigingen.

 

Bitcoin School verticaal

Welke hardware wallets zijn er?

BB BTC shop thumbnail x

BitBox02

Op dit moment is er één hardware wallet die wij aan kunnen bevelen. Waarom we de hardware wallets van Ledger niet meer aan kunnen bevelen kan je in onze Bonus Podcast terug beluisteren.

De BitBox02 van de zwitserse firma Shift Crypto is naar onze mening verreweg de beste optie om je bitcoin veilig in op te slaan. Voornamelijk de Bitcoin-Only editie is een van de veiligste hardware wallets die op dit moment te koop is. Binnenkort kunnen jullie een uitgebreide review lezen over deze hardware wallet van Shift Crypto.

Bekijk onze nieuwste podcast

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob