logo bitcoin school

Bitcoin School Podcast
Les: 2

Wat is bitcoin?

Wat is bitcoin?

De vraag “Wat is Bitcoin?” staat centraal in de huidige les.

We bespreken kort het verschil tussen een centraal en decentraal netwerk en wat de voordelen zijn van een systeem zonder controle door een 3e partij, zoals een bank of overheid, waardoor er minder kans is op censuur en meer privacy.

Paul legt uit dat Satoshi Nakamoto in 2008 met het revolutionair idee kwam om een digitaal decentraal netwerk te bouwen, waarmee digitale waarde rechtstreeks van de één naar de ander persoon verstuurd kan worden.

Eerder was het alleen mogelijk om rechtstreeks kopieën te versturen of er was een derde partij, zoals een bank, nodig voor een transactie. De “spelregels” van Bitcoin zijn bekend, in tegenstelling tot et huidige monetaire systeem.

Het systeem is opensource. Paul legt uit wat dit betekent en wat de voordelen hiervan zijn.

Het mantra: “don’t trust, verify” wordt uitgelegd. Neem niets voor waar aan, ook niet van ons, maar neem zelf de verantwoordelijkheid om dingen uit te zoeken en te verifiëren.

In de volgende les bespreken we “Waarom Bitcoin?”

Beluister deze podcast

Like, Share & Follow Us

Onze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Bekijk meer lessen

Waardeer je wat wij maken?

De Bitcoin School is voor iedereen gratis te beluisteren! Dat is mede te danken aan donaties van onze sponsors en luisteraars. Iedere financiële bijdrage wordt dankbaar ontvangen. 🙏

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob