Les 14 – Hashing & Proof of Work

Welkom bij de 14e les van de Bitcoin School Podcast!

 

In deze aflevering duiken we na lange tijd weer eens de techniek in.

We leggen jullie uit wat “hashing” en “proof of work” zijn.

Eerder gebruikten wij hiervoor de analogie van het winnen van een dobbelspel door de miners. Paul legt uit hoe een hash functie in de wiskunde werkt, waarvoor het binnen Bitcoin wordt gebruikt en waarom dit zoveel energie kost.

Verder zorgt deze “proof of work” voor extra veiligheid van het netwerk.

Wil je zelf eens uitproberen hoe “hash’en” werkt en hoe de output veranderd op het moment dat je de input aanpast? Ga dan naar SHA256 Online (emn178.github.io)

 

🏠 Bitcoin School

Instagram

Facebook

Twitter

 

🧡 Aanbeveling (Reclame) – Wil je ons steunen gebruik dan onze referral links

Relai: Bitcoin kopen? Bespaar bij het kopen van bitcoin via Relai 0,5% op de transactiekosten met onze referral code “BITCOINSCHOOL”.

BitBox: Veilig opslaan? Met onze referral code ondersteun je ons als je een Bitbox02 aanschaft. Dit is naar onze mening de meest veilige hardware wallet die er bestaat.

 

Disclaimer

We zijn geen financieel adviseur en onze content is niet als financieel advies te beschouwen. We proberen Bitcoin en de techniek erachter zo makkelijk mogelijk uit te leggen om mensen zelfredzaam te maken in de Bitcoin wereld. Onze inhoud is puur bedoeld voor entertainment en kennisoverdracht. Neem niet zomaar iets van ons aan; doe eigen onderzoek voordat je besluit acties te ondernemen aan de hand van hetgeen wij zeggen in onze podcasts. DON’T TRUST – VERIFY

 

 

 

 

Super Offer