logo bitcoin school

Bitcoin School Podcast
Les: 22

Proof of Work

Proof of Work

In deze aflevering bespreken we nog een keer Proof of Work (PoW). Deze keer benadrukken we vooral WAAROM PoW belangrijk is. We geven voorbeelden van PoW in ons dagelijks leven. Denk hierbij aan het verrichten van werk (tijd + energie) om een gezond en fit lijf te hebben. Of de tijd en energie die je stopt in je baan. Vervolgens bespreken we wat PoW met Bitcoin te maken heeft. We vergelijken PoW met Proof of Stake. Daarna bespreken we waarom het hoge energieverbruik van Bitcoin juist zo belangrijk is en wat de voordelen hiervan zijn.

Goed geld is een eerlijk opslag- en ruilmiddel. Ik ruil mijn tijd en energie tegen de tijd en energie van iemand anders. In het huidige FIAT-systeem zit geen tijd en energie. Met één druk op de knop kan “uit het niets” geld bijgemaakt worden. Vaak wordt gezegd dat Bitcoin geen waarde heeft. Maar blijkbaar zijn er mensen/bedrijven die het waardevol genoeg vinden om tijd en energie (kosten) in het mining te steken. Door PoW is er een connectie tussen iets digitaals en de reële wereld. Dit is een compleet nieuw concept. Verder is Bitcoin het enige goed, waarvan het aanbod niet stijgt, naarmate de vraag groter wordt. Wij vinden Proof of work het ideale Anti-Cheat-Mechanisme 😉

Extra aantekeningen/links uit deze aflevering:

Beluister deze podcast

Like, Share & Follow Us

Onze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Bekijk meer lessen

Waardeer je wat wij maken?

De Bitcoin School is voor iedereen gratis te beluisteren! Dat is mede te danken aan donaties van onze sponsors en luisteraars. Iedere financiële bijdrage wordt dankbaar ontvangen. 🙏

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob