logo bitcoin school

Bitcoin School Podcast
Les: 24

Bitcoin Nodes

Bitcoin Nodes

In deze aflevering spreken we over Bitcoin nodes. Wat is een node en waarom zou je er zelf een willen “draaien”? Paul benadrukt het leereffect van het installeren en inrichten van een eigen node, waardoor je Bitcoin nog beter gaat begrijpen. Door een eigen node bepaal je zelf mede de regels van het Bitcoin netwerk en wordt je er een onderdeel van. De uitspraken “Don’t trust verify” en “Not your node, not your rules” horen hierbij. Paul legt uit wat de “blocksize war” maakt duidelijk hoe machtig alle nodes bij elkaar zijn en hoe belangrijk het is om zelf een node te draaien. Marina geeft aan in de toekomst ook een node te willen installeren en dit te documenteren.

Heb je vragen of opmerkingen, stuur ons dan graag een bericht of kom in de Bitcoin-only telegram groep van EENENTWINTIG.

Beluister deze podcast

Like, Share & Follow Us

Onze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Bekijk meer lessen

Waardeer je wat wij maken?

De Bitcoin School is voor iedereen gratis te beluisteren! Dat is mede te danken aan donaties van onze sponsors en luisteraars. Iedere financiële bijdrage wordt dankbaar ontvangen. 🙏

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob