logo bitcoin school

Bitcoin School Podcast
Les: 25

Wat is Lightning?

Wat is Lightning?

In deze aflevering van de Bitcoin School podcast bespreken we het thema lightning. Tijdens de blocksize war, die we vorige week al hebben behandeld werd een probleem van het Bitcoin netwerk heel duidelijk: beperkte ruimte voor transacties per blok. Hierdoor is Bitcoin minder efficiënt en in het dagelijks leven, denk aan het kopen van een kop koffie, niet toepasbaar. Het lightningnetwerk biedt hier de oplossing. Marina en Paul leggen uit wat het lightning netwerk is, welk probleem het oplost en hoe makkelijk (micro payments) betalingen hiermee mogelijk zijn. Paul legt het verschil en de voor- en nadelen van custodial en non-custodial lightning wallets uit. Mocht je hier meer over willen weten, ook over het inrichten van een lightningnode, neem dan graag contact met ons op.

Extra aantekeningen/links uit deze aflevering:

  • mempool: https://mempool.space/nl/
  • Lightning eens uitproberen? Ondersteun ons met een lightning donatie!
  • Lightning wallets: Phoenix en Wallet of satoshi (Download de apps op jouw telefoon)
  • Vragen? Stuur ons een bericht via Instagram of kom in de EENENTWINTIG telegram groep.

Beluister deze podcast

Like, Share & Follow Us

Onze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Bekijk meer lessen

Waardeer je wat wij maken?

De Bitcoin School is voor iedereen gratis te beluisteren! Dat is mede te danken aan donaties van onze sponsors en luisteraars. Iedere financiële bijdrage wordt dankbaar ontvangen. 🙏

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob