logo bitcoin school

Bitcoin School Podcast
Les: 27

Bitcoin is Decentraal - Platform VS Protocol

Bitcoin is Decentraal - Platform VS Protocol

In deze aflevering bespreken we het belang van decentraliteit. Zoals eerder besproken is Bitcoin decentraal. Maar zijn er nog meer netwerken decentraal en kun je dit ook bij andere toepassingen gebruiken? Van “Free money” kom je dan al snel uit bij “free speech”. We lichten toe waarom het belangrijk is om informatie (in vorm van een mening of geld) via een decentraal netwerk te kunnen verspreiden. Hiervoor leggen we het verschil tussen platformen (FIAT, meta, twitter) en protocollen (Bitcoin, Nostr) uit.

Beluister deze podcast

Like, Share & Follow Us

Onze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Bekijk meer lessen

Waardeer je wat wij maken?

De Bitcoin School is voor iedereen gratis te beluisteren! Dat is mede te danken aan donaties van onze sponsors en luisteraars. Iedere financiële bijdrage wordt dankbaar ontvangen. 🙏

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob