logo bitcoin school

Bitcoin School Podcast
Les: 30

Wat is het "Oracle Problem"?

Wat is het "Oracle Problem"?

In deze aflevering bespreken we het “Oracle Problem”. In 2017 werd gedacht dat de blockchain technologie het werk van o.a. notarissen etc overbodig zou maken. Vrachtbrieven, kadaster gegevens, alles zou in een blockchain opgeslagen kunnen worden. De blockchain is echter helemaal geen handige technologie. Ze is groot, traag en inefficiënt. Alle gegevens die je van “buitenaf” toevoegt, zijn alsnog afkomstig van een derde partij en kunnen niet zomaar voor waar aangenomen worden. Doormiddel van Proof of work, de difficulty adjustment en de blockchain te combineren is het Satoshi Nakamoto gelukt om het Oracle Problem op te lossen.

Beluister deze podcast

Like, Share & Follow Us

Onze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Bekijk meer lessen

Waardeer je wat wij maken?

De Bitcoin School is voor iedereen gratis te beluisteren! Dat is mede te danken aan donaties van onze sponsors en luisteraars. Iedere financiële bijdrage wordt dankbaar ontvangen. 🙏

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob