logo bitcoin school

Bitcoin School Podcast
Les: 34

Wat zijn Bitcoin UTXO's

Wat zijn Bitcoin UTXO's

In deze aflevering bespreken we UTXO’s oftewel “unspent transaction outputs”. We leggen uit dat bitcoins niet “fysiek” bestaan. Je hebt dus geen coins in je wallet. Wat je met je wallet beheert zijn de sleutels voor je UTXO’s. Je kan dit vergelijken met briefjes contant geld. Een transactie kan dus uit meerdere briefjes oftewel een verschillend aantal UTXO’s bestaan. We gebruiken daarom in onze uitelg de vergelijking met contant geld. Verder leggen we uit welke gevolgen dit voor transacties, privacy en transactiekosten kan hebben.

Beluister deze podcast

Like, Share & Follow Us

Onze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Bekijk meer lessen

Waardeer je wat wij maken?

De Bitcoin School is voor iedereen gratis te beluisteren! Dat is mede te danken aan donaties van onze sponsors en luisteraars. Iedere financiële bijdrage wordt dankbaar ontvangen. 🙏

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob