logo bitcoin school
bitcoinschool moskou tijd
cropped favicon bitcoin school.png
Bitcoin School

Moscow Time Bitcoin/Moskou Tijd

In de Bitcoin Community geeft de Moscow Time oftewel Moscou Tijd aan, hoeveel Satoshi je op dat moment voor 1 US Dollar krijgt.
Tijdens een video-call van Twitter baas Jack Dorsey met de Amerikaanse regering was op de achtergrond een analoge klok met het getal 1952 te zien. In Californie was het op dat moment 09.52 uur, waardoor sommigen kijkers zich afvroegen, of Jack in een andere tijdzone zou zitten.

Chris Vickery speculeerde of Jack wellicht in Moscou zou zijn, aangezien het daar nu ‘s avonds zou moeten zijn. Qua tijd op de klok zou dat ongeveer uitkomen, maar aangezien er zonlicht door het raam van Dorsey kwam, kon dit niet het geval zijn.

De klok op de achtergrond was een zogenaamde “Blockclock” (in NL ook als soortgelijk model via BTClock te verkrijgen), welke de actuele prijs van Satoshi in US Dollar toont.

  • 1 Bitcoin = 100000000 Satoshis

Op het moment van de video-call was 1 US Dollar dus 1952 Satoshi waard.
Hoe minder het getal op de klok, dus hoe lager de Moscow Time, des te hoger is de Bitcoin prijs (in US Dollar).

Deze parameter is sindsdien bekend als Bitcoin Moskou Tijd of Moscow time Bitcoin.

Blijf op de hoogte

We delen onze nieuwste podcastafleveringen en praktische tips via onze social media kanalen. Volg ons en laat je inspireren over de ontwikkelingen binnen de wereld van Bitcoin.

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob