logo bitcoin school

Bitcoin School Podcast
Les: 28

Geld, Valuta & Bitcoin

Geld, Valuta & Bitcoin

In deze aflevering bespreken we het verschil tussen geld en valuta en de relatie met Bitcoin. We bespreken de definities van geld en valuta en de belangrijkste functies van geld. Voldoet de Euro aan deze functies? Welke invloed heeft het uitbreiden van de hoeveelheid Euro op de economie en onze handelingen en de marktwerking? We komen weer eens terecht in een filosofische discussie terecht: Hoe zou de wereld en ons consumptiegedrag uitzien als we in een Bitcoin standaard zouden leven?

Extra aantekeningen/links uit deze aflevering:

Beluister deze podcast

Like, Share & Follow Us

Onze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. De verstrekte informatie is niet toegespitst op je persoonlijke financiële situatie. Beslissingen die je neemt op basis van de door ons verstrekte informatie komen voor je eigen rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe en / of indirecte schade van welke aard dan ook.

Bekijk meer lessen

Waardeer je wat wij maken?

De Bitcoin School is voor iedereen gratis te beluisteren! Dat is mede te danken aan donaties van onze sponsors en luisteraars. Iedere financiële bijdrage wordt dankbaar ontvangen. 🙏

logo bitcoin school

Disclaimer
De informatiesessies, onze website en de podcast zijn geen financieel advies en enkel bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en entertainment. Lees meer »

Support ons

Wij geven al onze kennis gratis weg en daar hebben jouw steun bij nodig!

Bekijk de mogelijkheden »

Volg ons

Deze website is gemaakt door Scoob